Smysl pro detail, cit pro kombinaci surovin a dokonalý finální způsob prezentace jídla charakterizují práci našeho šéfkuchaře Tomáše Smočka. Díky jeho mnoholetým zkušenostem a vášni k dokonalým chuťovým kombinacím vám můžeme na talíř přinést zážitek, který nejen nasytí, ale i potěší vaše oči.
Cesta Tomáše v Resortu Kyčerka začala již v roce 2018, kdy začal spoluutvářet gastronomii Grandhotelu Tatra. Následně po 2 letech přijal funkci provozního a šéfkuchaře v resortní Hospodě Kyčerka. Hospodu postavil na nohy a stabilizoval personál. A když po dalších 3 letech dostal "lano" z kuchyně Grandhotelu Tatra, hospodu s klidným svědomím přenechal zkušené sestře Kateřině, aktivnímu dozoru nad hospodou se však stále věnuje.
Už od dětství přes prázdniny pomáhal v obchodu svého strejdy, později v gastronomii rodičům. Na střední škole absolvoval kuchařskou stáž v Německu, kde ho gastronomie chytla naplno. Tomáš začínal jako číšník ve vyhlášeném steakhousu, kde se současně s provozem baru staral i o logistiku zásobování a vše, co k tomu patří. Brzy zjistil, že má-li být podnik úspěšný, musí věnovat nejvíce času srdci restaurace, a tím je bezpochyby kuchyně.
Už od samého začátku dohlížel na chod kuchyně, na skladbu menu, jídel i na samotný výdej, a bylo tedy logické obléci kuchařský rondon a vzít roli šéfkuchaře, manažera i tvář podniku na sebe. Gró kuchyně postavil na regionálních jídlech, jež za pomoci současných technologických postupů upravuje do moderní podoby.
Grandhotelové menu je o něčem jiném než v Hospodě Kyčerka, kde se protočí na tři stovky hostů denně. Tam jsme se zaměřili na krajové speciality. V Grandhotelu Tatra si s pokrmy můžeme labužnicky vyhrát, stejně jako chuť je důležitá prezentace, kterou u mnoha chodů umocňujeme použitým suchého ledu a aromat v něm obsažených.